New York Jazz-special met Don Braden in Jazzcafé New Orléans

GRONINGEN

In Jazzcafé New Orléans in Groningen staat donderdag 30 maart een 'New York Jazz-special' geprogrammeerd. De New Yorkse saxofonist Don Braden musiceert hierin met professionales uit de Groninger jazz-scene, namelijk gitarist Winfred Buma en contrabassist Hans Lass.

Don Braden is een grote naam in de muziek. Hij geldt als een soulvolle, fantasierijke en technisch uitstekende saxofonist. De harmonische en ritmische verfijning van zijn muziek combineert hij met een unieke aanpak van improviseren, componeren en arrangeren. Don Braden componeerde muziek in vele stijlen voor zowel duo’s als volledige symfonie orkesten en werkte meerdere jaren als componist voor Bill Cosby.

Muziekdocent

Braden is bovendien een beroemd muziekdocent. Hij geeft al bijna twee decennia  masterclasses aan talloze scholen en universiteiten over de hele wereld. Tevens is hij vaste NY-docent in het New York comes to Groningen-programma van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Aanvang: 21.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen