Lezing bij GSp over hedendaagse ecologische levenskunst

GRONINGEN

Henk Manschot geeft donderdag 30 maart bij het GSp – Studentenplatform voor Levensbeschouwing in Groningen een lezing over ecologische levenskunst.

Henk Manschot, oud-hoogleraar filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek, verhaalt in deze lezing over zijn meest recente boek 'Blijf de aarde trouw. Pleidooi voor een nietzscheaanse terrasofie' (2016). In dit boek gaat het over de manier waarop de beroemde filosoof Friedrich Nietzsche (1844 – 1900) ooit schreef over de natuur en de dieren. Dat was in die tijd volstrekt nieuw.

Terrasofie

Manschot betrekt die (destijds) andere en nieuwe visie op de natuur op de huidige ecologische crisis. Hij ontwikkelt een hedendaagse ecologische levenskunst, waarin duurzaamheid onderdeel is van een nieuwe wijsheid over het leven op deze aarde. Hij noemt dat ‘terrasofie’. De lezing is onderdeel van het project Borders & Bridges, dat van 21 maart tot en met 4 april wordt gehouden bij het GSp. De lezing begint om 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen