Skills The Finals bij Been Autoschadeherstel in Groningen

GRONINGEN

Been Autoschadeherstel in Groningen is vrijdag 24 en zaterdag 25 maart toneel van de Skills The Finals, de landelijke finale van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes. In Groningen wordt gestreden om de titel in het vakgebied Autoschadehersteller.

De organisatie van deze finale is in handen van ROC Noorderpoort. Twee van zijn leerlingen, Wiljan Zwart en Egbert van der Bijl, nemen het bij Been Autoschadeherstel op tegen andere mbo'ers die zich in deze categorie hebben geplaatst voor Skills The Finals.

WorldSkills Netherlands

Met Skills Heroes benadrukken WorldSkills Netherlands het belang van vakmanschap. Dit wordt gedaan in samenwerking met verschillende mbo-scholen, brancheorganisaties en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Naast Skills Heroes organiseert WorldSkills Netherlands vakwedstrijden voor leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool (Skills Juniors) en vakwedstrijden voor vmbo'ers (Skills Talents). WorldSkills Netherlands begeleidt daarnaast Team Nederland naar EuroSkills en WorldSkills, de Europese en wereldkampioenschappen voor beroepen.

Auteur

Marc Jansen