Groningse Nacht van de Filosofie in Groninger Forum

GRONINGEN

In het Groninger Forum (Hereplein) wordt vrijdag 7 april de Groningse Nacht van de Filosofie gehouden. Thema is: 'Outsiders'.

In de Groningse Nacht van de Filosofie worden meer dan 30 denkers uit binnen- en buitenland uitgedaagd te vertellen over outsiders, oftewel buitenstaanders, in de breedste zin van het woord. Hoe gaan we om met psychopaten? Welke filosofen waren zelf een outsider? Wat is de waarde van inburgeringscursussen? Waarom zijn sommige twintigers niet gelukkig? Wat zegt ons oordeel over tv-personages Tony Soprano of Dexter over onszelf? En wat heeft Grindcore met filosofie te maken?

Verstrooiende presentaties

Verder staan verstrooiende presentaties en lichtzinnige gesprekken over onder andere mindfulness, rusteloosheid en het belang van verveling op het programma. Daarnaast is het mogelijk in gesprek te gaan met diverse filosofen.

Denker des Vaderlands

Met onder anderen Denker des Vaderlands Marli Huijer, Bas Haring, Trudy Dehue, Joke Hermsen, Ignaas Devisch, Lodi Nauta, Thijs Lijster en Martin van Hees met muzikale toelichting door Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo). De Groningse Nacht van de Filosofie is een samenwerking van Studium Generale Groningen, de Faculteit Wijsbegeerte van de RUG en het Groninger Forum. Het evenement duurt van 20.00 tot 01.00 uur. Entree: € 17,50 (studenten/ jongeren, Stadjerspas, Studium Generale-pashouders: € 12,50).

Auteur

Marc Jansen