Nieuw: luisterconcerten in achterzaaltje Kroeg van Klaas

GRONINGEN

Kroeg van Klaas in Groningen start vrijdag 31 maart met luisterconcerten in het achterzaaltje. Het spits wordt afgebeten door Het Blauwe Uur.

Deze formatie - bestaande uit Tim Meeuws, Conny Essbach en Ron Glasbeek - presenteert een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost-)Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag.

Livemuziek

Kroeg van Klaas deed al veel met livemuziek. Zo treedt elke zaterdagavond een pop-, rock-, of bluesband op, is er elke zondagmiddag een African Jamsessie, verzorgt Jeroen van Olphen elke eerste vrijdagavond van de maand een jazzsessie en zijn er op de eerste zondagavond van de maand de muziekprojecten van voormalig Café Marleen, afwisselend de Songclub en de thema-avond.

Luisterconcerten

Vrijdag 31 maart worden hier de luisterconcerten in het achterzaaltje aan toegevoegd. "Niet dat iedereen doodstil moet zijn, maar het gaat om muziek of muziekprojecten waar wat meer aandacht bij past", meldt Kroeg van Klaas. "Wie wil kletsen gaat gewoon voor in het café zitten en krijgt dan toch ook wat mee van de muziek en wie wat aandachtiger wil luisteren komt achterin bij de band zitten." Het eerste luisterconcert begint om 22.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen