De Rijke Buit: dubbeltalenten in Groninger Forum Bibliotheek

GRONINGEN

In de Groninger Forum Bibliotheek in Groningen wordt woensdag 5 april de derde editie van 'De Rijke Buit' geopend. Dit is een expositie plus veiling met werk van dichters en schrijvers die hun beeldende kant laten zien. Daarbij wordt voor het eerst ook werk tentoongesteld van overleden auteurs.

'De Rijke Buit' toont dit jaar werk van Hugo Claus, Karel Appel, Heleen van Royen, Aafke Steenhuis, Lucebert en vele anderen. De expositie wordt woensdag 5 april om 17.00 uur geopend door Groninger Forum-directeur Dirk Nijdam, Elisa Kapetanovic van IMC Weekendschool Groningen en kunstenares Tinkebell.

Tinkebell

Tinkebell is vooral bekend om haar werk met dieren. In 2004 vergaarde ze nationale bekendheid met de handtas die ze had gefabriceerd van bont van haar eigen huiskat. Haar controversiële werk zet vaak vraagtekens bij wat men normaal vindt in de omgang met dieren en medemensen. Zo bundelde ze een deel van de haatmail die ze ontving en publiceerde ze deze samen met gegevens van de afzenders.

Afsluitende veiling

Alle werken zijn van donderdag 6 april tot en met donderdag 18 mei te bezichtigen. Donderdag 18 mei gaan de getoonde werken om 19.30 uur onder de hamer tijdens de afsluitende veiling. Jan Mulder treedt die avond op en opent de veiling. Een deel van de opbrengst van de veiling (10 procent van het opgeld) gaat dit jaar naar een goed doel: IMC Weekendschool Groningen.

Auteur

Marc Jansen