'Nesko 2017 Vliegt Uit!' in De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

Nesko staat dinsdag 4 april met het programma 'Nesko 2017 Vliegt Uit!' in De Oosterpoort in Groningen.

Nesko is het Nederlands Studenten Kamerorkest, een projectorkest dat elk jaar opnieuw wordt samengesteld uit de 45 beste jonge amateurmusici van Nederland. Het Nesko wil getalenteerde studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen aldus enthousiasmeren en een kans geven om met elkaar muziek te maken op professioneel niveau en onder professionele begeleiding. Het orkest staat dit jaar onder leiding van een van Nederlands aanstormende dirigenten, Frans-Aert Burghgraef.

Kamermuziektournee

Het Nesko maakt in april een kamermuziektournee door Nederland. In één week tijd wordt een uitdagend programma ingestudeerd, waarna een concerttournee langs zes grote Nederlandse studentensteden wordt gemaakt.

Nesko 2017 Vliegt Uit!

Het thema van dit jaar is ‘Nesko 2017 Vliegt Uit!’ en staat in het teken van de vogels. Aftrappend met bijzondere vogelgeluiden op tape in Cantus Arcticus van de Finse componist Rautavaara, vertolkt het orkest vervolgens vogels in het stuk Gli Uccelli van Respighi. Daarnaast speelt het Nesko een speciaal voor hem gecomponeerd stuk, Flux (change is constant), gecomponeerd door de jonge componist Jos Heutmekers. Cellotalent Lidy Blijdorp neemt de solo voor haar rekening nemen. Na de pauze klinkt de in Nederland zelden uitgevoerde  eerste symfonie van Bizet. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.nesko.nl.

Auteur

Marc Jansen