Club Guy & Roni’s Weekend Break Festival in Grand Theatre

GRONINGEN

Het Grand Theatre in Groningen is vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april toneel van het jaarlijkse Club Guy & Roni Weekend Break Festival. Met een programma vol moderne dans, muziek, performance- en installatiekunst, multimedia en een afterparty.

Met het Weekend Break Festival wil Club Guy & Roni een podium bieden aan jonge makers. Zo gaat tijdens het festival ‘Teddy’s Last Ride’ in première, een voorstelling volledig gemaakt én gespeeld door de Poetic Disasters Club, het junior-gezelschap van Club Guy & Roni.

Groep talentvolle jonge dansers

Dansgezelschap Club Guy & Roni neemt ieder theaterseizoen een groep talentvolle jonge dansers onder zijn hoede. Deze dansers worden intensief begeleid en opgeleid; om ze voor te bereiden op een professionele carrière. Waar de deelnemers normaliter aan het eind van het jaar hun eigen koers uitzetten, heeft de huidige poel van Poetics besloten vanaf de zomer 2017 door te willen gaan als nieuw collectief onder eigen naam. Een ambitieus plan, waarbij zij extra begeleiding krijgen vanuit Club Guy & Roni. Voor Guy Weizman en Roni Haver gaat een heimelijk gekoesterde wens in vervulling. Weizman: "Vanaf het moment dat we hiermee begonnen hoopte ik stiekem dat een groep samen door zou gaan, en nu is het eindelijk zo ver.”

Meer voorstellingen

Ook zijn de voorstellingen ‘Zuhause 2.0’ van het jonge makers gezelschap WAS ES IST en ‘Terra incognita’ van Club-danseres en choreografe Dunja Jocic te zien. Verder komt de freestyle groep van Urban House langs, is er installatiekunst van Caroline van der Meent en Satu Leskinen te zien, en laat een groep jongeren van NNTwee zich vrijwillig 24 uur opsluiten in het Grand Theatre om onder begeleiding van theatermaker Sijas de Groot aan een presentatie te werken.

Dansmaand Grand Theatre

Onder de noemer Dancepartners in crime presenteert het Grand Theatre in april een programma dat volledig in het teken staat van hedendaagse dans. Naast het Club Guy & Roni Weekend Break Festival, dat de dansmaand aftrapt, staan onder meer de voorstelling The Nonsense Society van Jasper van Luijk, Accusations van Ann Van den Broek en het reizende dansfestival Moving Futures op het programma. Club Guy & Roni’s Weekend Break Festival duurt zowel vrijdag 31 maart als zaterdag 1 april van 20.00 tot 02.00 uur. Kaartverkoop: www.grandtheatregroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen