Culturele Zondag: Alexander Reeuwijk vertelt over Iran

LEEGKERK

Auteur en reiziger Alexander Reeuwijk maakt zondag 2 april zijn opwachting in de 'Culturele Zondag' in de kerk van Leegkerk. Reeuwijk zal daarbij vertellen over Iran, het land van dichters, ayatollahs, sjahs en bijzondere islamitische architectuur.

Alexander Reeuwijk reisde meerdere keren van Istanboel naar Teheran en verder, naar onder andere Isfahan, Shiraz, Persepolis en Yazd. Hij maakte er vrienden, sprak er met moellahs en probeerde het land te doorgronden en de bevolking te begrijpen. In 2015 verscheen zijn boek over Iran: 'Achter de sluier het land; Reizen door Iran'. In zijn lezing in de kerk van Leegkerk vertelt Reeuwijk over zijn reizen, deelt hij oude reisverhalen, en vertelt over Iran en de Iraniërs. Daarna is het uiteraard mogelijk om alles te vragen over Iran, reizen en boeken.

Alexander Reeuwijk

Alexander Reeuwijk (1975) is schrijver en reiziger, met een voorkeur voor Azië, natuurlijke historie en oude reisverhalen. In zijn boeken combineert hij persoonlijke observaties met verhalen van reizigers uit het recente en verre verleden. Met zijn boek 'Reizen tussen de lijnen; dwars door Indonesië met Alfred Russel Wallace' stond hij op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2014. Momenteel werkt hij aan een boek over India, de Indiërs en het hindoeïsme. De lezing, die is georganiseerd door Bijzondere Locaties Groningen, begint om 15.30 uur. Entree: 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde.

Auteur

Marc Jansen