Geldfestival in Noordlease Stadion in Groningen

GRONINGEN

De Groningse Kredietbank heeft 55 activiteiten georganiseerd in het kader van de Week van het geld (27 tot en met 31 maart).

Zo geeft de Groningse Kredietbank gastlessen ‘Omgaan met geld’. Scholieren gaan aan de slag met thema’s als sparen, zakgeld en uitgaven. Stadsdichter Lilian Zielstra en oud-stadsdichter Kasper Peters verzorgen gastlessen ‘Poëzie en geld’. Stichting Discussiëren Kun Je Leren verzorgt namens de gemeente masterclasses ‘In debat over geld’ en een debat-battle.

Geldfestival

Donderdagochtend 30 maart staat in het Noordlease Stadion het Geldfestival geprogrammeerd. Met ruim duizend leerlingen uit 38 groepen van basisscholen in Groningen en Ten Boer. Op het Geldfestival komen leuk, interactief en leerzaam bij elkaar. In een debat-battle gaan leerlingen met elkaar in debat over financiële stellingen. Wethouder Mattias Gijsbertsen zit in de jury. De debatrondes worden afgewisseld met een geldquiz, dans, acts en interactie. Arjen Robben stuurt een videoboodschap.

Koningin Máxima

Het Geldfestival is de Nederlandse vertegenwoordiging tijdens Global Money Week. Er komt een live-verbinding met het Global Money Week Event en koningin Maxima. Het Geldfestival duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Auteur

Marc Jansen