'KLOMPEN andere STIJL' in Internationaal Klompenmuseum

EELDE

In het Internationaal Klompenmuseum in Eelde wordt vrijdag 31 maart de expositie 'KLOMPEN andere STIJL' geopend. Gedeputeerde Cees Bijl van Drenthe tekent om 16.00 uur voor de officiële openingshandeling.

De expositie van het Internationaal Klompenmuseum heeft dit jaar de titel 'KLOMPEN andere STIJL' gekregen vanwege het honderdjarig bestaan van de kunstbeweging De Stijl. De collectie wordt getoond in een zaal waar kleurvlakken en lijnen de boventoon voeren. Net als bij De Stijl-kunstenaars als Mondriaan, Theo van Doesburg en Bart van der Leck.

Kunstklompen

Het museum stelt bovendien een groot assortiment 'Kunstklompen' op. Bas van Buuren leent bijvoorbeeld zijn 'Mondriaan-klompen', enkele van de deelnemers van de wedstrijd ‘Maak de klomp van de toekomst’ hebben hun klompen in bruikleen afgestaan en Ton Verheijen, leermeester handmatig klompen maken in Enter, presenteert een paar speciale Mondriaan-klompen. Verder zijn bijzondere klompen van Lu Dai uit Japan, Ganit Goldstein uit Israël en Aku Bäckström uit Finland aan de collectie teogevoegd en hebben twee Nederlandse schoenontwerpers - Roderick Pieters uit Arnhem en Marloes ten Bhömer uit Rotterdam - materiaal in bruikleen afgestaan.

Auteur

Marc Jansen