Lezing over de ateliers van bekende kunstenaars

GRONINGEN

Joost Keizer geeft woensdag 5 april in de Remonstrantse kerk in Groningen een lezing over hoe de ateliers van bekende kunstenaars als Andy Warhol en Edgar Degas zich verhielden tot de dynamiek van de stad.

Andy Warhol, Edgar Degas en Titiaan hadden alle drie ateliers in de metropolen van hun tijd. Titiaan in het zestiende-eeuwse Venetië, Degas in het negentiende-eeuwse Parijs en Warhol in het naoorlogse New York. Die steden waren dicht bebouwd en ze waren smeltkroezen van culturen. Maar hoe verhielden de ateliers van deze kunstenaars zich tot de dynamiek van de stad? Tot de drukte van de straat? Tot de culturele diversiteit? Daar probeert deze lezing antwoord op te geven.

Joost Keizer

Joost Keizer studeerde kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, promoveerde in 2008 aan de Universiteit van Leiden en was vervolgens werkzaam aan Columbia University en Yale University in de Verenigde Staten. Sinds 2015 is hij als universitair docent Oude Kunst en hoofd van de Curatoren-opleiding verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. De lezing, die is georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Entree: 12,50 euro. Aanmelding: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen