K&C opent vestiging in Groningen

GRONINGEN

K&C, expertisecentrum en projectorganisatie kunst en cultuur, opent vrijdag 31 maart om 16.00 uur een vestiging in Het Paleis aan het Boterdiep in Groningen.

Directeur Marieke Vegt tekent voor de openingshandeling. Ook staat een muzikaal optreden van de band ‘Wat Aans’ geprogrammeerd. Het Groningse onderwijs en cultureel ondernemers kunnen daarna kennismaken met de werkzaamheden van K&C. De afsluiting is in handen van cultuurgedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk.

Kunst en cultuur in het onderwijs

K&C wil de samenwerking tussen de basisscholen, het voortgezet onderwijs en culturele organisaties in de provincie versterken. Verder stimuleert K&C doorgaande leerlijnen cultuuronderwijs en ondersteunt zij scholen bij het verbinden van vakken als taal en rekenen aan kunsten en erfgoed. K&C organiseert daarnaast projecten als Culturele Mobiliteit, Cultuureducatie met Kwaliteit en het Cultuurmenu.

Drentse instelling

K&C is een van oorsprong Drentse instelling die in Drenthe niet alleen werkzaamheden verricht op het gebied van cultuuronderwijs, maar ook op het gebied van cultuurparticipatie en talentontwikkeling binnen de amateur- en professionele kunsten. Tevens coördineren de medewerkers van K&C in Drenthe tal van projecten voor kinderen, jongeren en bijvoorbeeld senioren.

Auteur

Marc Jansen