Lezing Paul Meurs over nieuwe erfgoednota Groningen

GRONINGEN

'Erfgoed, hinderlijk of inspirerend?'. Dat is de titel van een lezing van Paul Meurs over de nieuwe ergoednota van de gemeente Groningen. Deze lezing vindt woensdag 5 april plaats in Het Heerenhuis in Groningen.

Prof. Paul Meurs is een veelgevraagd adviseur voor herbestemmingen en gebiedsontwikkeling in de bestaande stad. Hij schrijft de nieuwe erfgoednota van de gemeente Groningen.

Erfgoed

“Groningen is een chauvinistische stad met bewoners die veel liefde voor hun stad koesteren, en aan de andere kant kun je een overtrokken ‘alles moet kunnen’-houding aantreffen", weet Meurs. "Je moet samen op zoek naar wat in de stad haar kwaliteit kan ondersteunen. Erfgoed kan in dezen een belangrijke rol spelen en draagt bij aan haar economische kwaliteit. Je moet vernieuwing tot stand brengen die past bij schaal en ruimtelijke gegevenheid van de stad.” De lezing, die is georganiseerd door Vrienden van de Stad Groningen, begint om 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen