Modern kostuumdrama 'Hedda Gabler' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Theater Utrecht staat dinsdag 4 april met 'Hedda Gabler' in Stadsschouwburg Groningen. Met Karina Smulders in de titelrol.

Henrik Ibsens klassieker van meer dan honderd jaar oud wordt gespeeld in historische kostuums. Tegelijkertijd schetst regisseur Thibaud Delpeut in zijn kenmerkende realistische en filmische stijl een intens, ontroerend en alarmerend portret van deze tijd: een maatschappij in de wurggreep van narcisme.

Hedda Gabler

In 'Hedda Gabler' nemen  Hedda (Karina Smulders) en haar kersverse echtgenoot, de academicus Jurgen Tesman (Guy Clemens), na een maandenlange huwelijksreis hun intrek in hun tot in de puntjes ingerichte villa. Tesman staat op het punt professor te worden en Hedda is klaar voor een leven in de high society. De komst van Lövborg (Reinout Bussemaker), Tesmans grote concurrent en Hedda's voormalige minnaar, gooit roet in het eten. Tesmans academische en financiële toekomst staat opeens op losse schroeven.

Cast

De cast bestaat naast Karina Smulders, Guy Clemens en Reinout Bussemaker uit Peter Blok, José Kuijpers, Astrid van Eck en Anne-Chris Schulting. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen