Wie Walvis met kindervoorstelling 'Kraak' in VRIJDAGtheater

GRONINGEN

Theatergroep Wie Walvis staat zondag 2 april met de kindervoorstelling 'Kraak' in het VRIJDAGtheater in Groningen. De voorstelling is onderdeel van een nieuwe serie kindertheateractiviteiten bij VRIJDAG.

'Kraak' is een voorstelling over een stokoud mannetje, zijn koekoeksklok en heel veel regen. Sinds zijn vrouwtje er niet meer is vult Kraak zijn dagen met staren naar de regen en praten met zijn koekoeksklok. Soms vergeet hij even dat ze er niet meer is en zet hij thee voor twee of bakt een extra pannenkoekje voor haar. Van verdriet begint hij ook nog eens meer te kraken. Maar dan wordt er onverwachts op de deur van zijn huisje geklopt…

Kindertheater bij VRIJDAG

'Kraak' is de tweede voorstelling in een serie van drie. In februari speelde Gijs van Rhijn de muzikale kindervoorstelling 'Peter en de Wolf' en 14 mei staat theatergroep Alle Hoeken van de Kamermuziek met 'Woei' op planken van het VRIJDAGtheater.

Auteur

Marc Jansen