OBS de Sterrensteen wint debat-battle Geldfestival

GRONINGEN

Isa van OBS De Sterrensteen heeft donderdag de debat-battle van het Geldfestival in het Noordlease Stadion in Groningen gewonnen. Zij mag zich derhalve Groningse Debatheld 2017 noemen. Luuk van OBS De Huifkar en Sajad van de Bisschop Bekkersschool werden respectievelijk tweede en derde.

In de debat-battle gingen scholieren met elkaar in gesprek over financiële stellingen. De uitslag werd bepaald door een jury met FC Groningen-directeur Hans Nijland en wethouder Mattias Gijsbertsen. “Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld", weet Mattias Gijsbertsen. "Ik was onder de indruk van de argumenten die tijdens het debat aan de orde kwamen. Je kon echt merken dat de kinderen er goed over nagedacht hadden.”

Groningse Kredietbank

Het Geldfestival was in het kader van de Week van het Geld georganiseerd door de Groningse Kredietbank, in samenwerking met FC Groningen. Ruim duizend basisschoolleerlingen uit Groningen en Ten Boer werden tussen de debatrondes door vermaakt met een geldquiz, dans, een optreden van Dio en een videoboodschap van aanvoerder van het Nederlands Elftal Arjen Robben.

Discussiëren Kun Je Leren

Voorafgaand aan het Geldfestival had Stichting Discussiëren Kun Je Leren op 32 scholen een masterclass ‘Debatteren over geld’ gegeven. Kinderen leerden hierin op een speelse manier met elkaar in gesprek te gaan over het thema geld. Leerlingen, leraren en masterclassdocenten kozen aan het einde van de les een debatheld uit. Deze debathelden kwamen in actie in de debat-battle van het Geldfestival. De landelijke Week van het Geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’. De gemeente Groningen is partner in de Week van het geld in het kader van schuldpreventiebeleid.

Auteur

Marc Jansen