'Dr. Miracle's last illusion' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

OPERA2DAY staat woensdag 12 april met de muziektheatervoorstelling 'Dr. Miracle's last illusion' in Stadsschouwburg Groningen.

'Dr. Miracle's last illusion' is een afwisselend flamboyante en melancholische voorstelling vol suspense, die ook humor en horror niet schuwt. Met een reeks opera- en dansscènes op muziek van onder anderen Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner en Stravinsky. De voorstelling is ook een ode aan het magische genre van de opera met haar vele heldinnen. Deze muzen - en slachtoffers - van Dr. Miracle worden vertolkt door vrouwelijk vocaal toptalent en een danseres van De Dutch Don't Dance Division. Het New European Ensemble tekent voor de muziek. Woedy Woet, meervoudig Nederlands kampioen goochelen, kruipt in de huid van Dr. Miracle.

Dr. Miracle

De voorstelling gaat over de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle. Als zijn assistente tijdens een show door een tragisch ongeluk omkomt, raakt hij bedwelmd door de schoonheid van haar overgang naar de dood en het eeuwige licht. Hij verlangt er naar om deze ervaring opnieuw te beleven, en raakt in zijn zoektocht verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Aanvang: 20.15 uur.  Meer informatie/ kaartverkoop: www.ssbg.nl.

Auteur

Marc Jansen