Groninger première Japanse film 'Harmonium’ in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 8 en maandag 10 april de Japanse film ‘Harmonium’ vertoond. Deze film van Kôji Fukada was nooit eerder te zien in Groningen.

Toshio leidt een rustig leven met zijn vrouw en dochter in een buitenwijk van een Japanse stad, tot er op een dag een man verschijnt in zijn werkplaats. Het is Yasaka (Tadanobu Asano), een oude vriend van Toshio, die net uit de gevangenis is ontslagen. Hij zoekt werk en onderdak. Toshio’s vrouw Akie wil hun merkwaardige gast in eerste instantie niet in huis nemen, maar door zijn behulpzaamheid en bescheidenheid wint hij haar vertrouwen. Als Yasaka zich begint te mengen in het gezinsleven wordt langzaamaan duidelijk dat hij een schokkend geheim met zich meedraagt. De film begint (beide keren) om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen