Ligconcert Piano Duo Sandra en Jeroen van Veen in Der Aa-kerk

GRONINGEN

Piano Duo Sandra en Jeroen van Veen geeft zaterdag 8 april een ligconcert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Bezoekers kunnen zich liggend op een matje laten verrassen door de akoestiek van en de lichtinval in de Der Aa-kerk. Op het programma staat het muziekstuk 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt.

Sandra Mol en Jeroen van Veen

[caption id="attachment_69920" align="alignright" width="177"]Piano Duo Sandra en Jeroen van Veen. ©Janey van Ierland Piano Duo Sandra en Jeroen van Veen. ©Janey van Ierland[/caption] Sandra Mol (1968) en Jeroen van Veen (1969) leerden elkaar kennen toen zij beiden aan het conservatorium van Utrecht studeerden. Inmiddels spelen zij al ruim twintig jaar samen op zowel één als op twee vleugels. Hun opname met Ten Holts 'Canto Ostinato' ontving lovende recensies en werd door Ten Holt zelf tot de beste opname van zijn werk bestempeld.

Canto Ostinato

'Canto Ostinato' van de in 2012 overleden componist Simeon ten Holt is het populairste muziekstuk uit de Nederlandse hedendaagse klassieke muziek. Tot op de dag van vandaag wordt het werk over de hele wereld uitgevoerd.

Ligconcert

Het ligconcert is georganiseerd door Theaterkantoor.nl. “Iedere locatie waar we de Canto Ostinato uitvoeren, kent een eigen dynamiek,” vertelt medewerker Stephan Staal. “We zoeken bewust naar bijzondere locaties omdat die een extra dimensie aan het concert geven. Eerder hebben we uitvoeringen gehad in de Fokker Terminal in Den Haag en op het Open Pleyn van het Scheepvaartmuseum, maar een kerk als de Der Aa-kerk in Groningen biedt weer een geheel andere beleving aan de Canto Ostinato." Aanvang: 20.30 uur. Kaartverkoop: www.theaterkantoor.nl/ligconcerten.

Auteur

Marc Jansen