Drafsportseizoen barst los in Groninger Stadspark

GRONINGEN

Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) heeft negen koersdagen toegewezen aan de drafbaan in het Stadspark in Groningen. De openingsmeeting is zondag 9 april (aanvang: 13.30 uur).

Bas Crebas, veelwinnaar op de Groningse baan, kijkt reikhalzend uit naar de start van het seizoen. "Het is fantastisch draven op de Groningse baan en ik start dan ook met zoveel mogelijk paarden. Ze lopen er graag, de baan is hartstikke goed en doordat het stalterrein aan de baan grenst, kan ik zelf tussendoor ook nog even kijken."

Openingsmeeting

Voor de openingsmeeting heeft Crebas een verrassing in petto voor de Groninger drafsportliefhebbers. "Ik kom met een nieuwe Franse ruin. Dat is echt een heel snelle jongen en ik verwacht dat hij mee kan doen voor de overwinning."

Sweepstakes

Een datum die ook in Crebas' agenda staat aangekruist is 2 juli. Dan worden de traditionele Sweepstakes verreden in Groningen. Deze koers geldt als dé graadmeter voor de vorm van driejarige Nederlandse dravers in hun route naar de Derby later in het jaar. Crebas verwacht in juli een aantal ijzers in het vuur te hebben: Hamilton Quick, Hold Me Quick en Hero Baldwin. Meer informatie: www.drafbaangroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen