Jan-Ype Nota en Egbert van Goor in Waalse kerk

GRONINGEN

Cellist Jan-Ype Nota en organist Egbert van Goor maken Palmzondag (9 april) hun opwachting in een kerkdienst van de Waalse kerk in het Pelstergasthuis in Groningen.

Jan-Ype Nota is plaatsvervangend aanvoerder van de cello-groep van het Noord Nederlands Orkest, is artistiek leider en dirigent van het Haydn Jeugd Strijkorkest en is tevens hoofdvakdocent aan de conservatoria in Groningen en Den Haag. Hij speelt Palmzondag de Sonate in e-moll van Benedetto Marcello en de Allemande uit de Cello Suite No.2 in d-moll (BWV 1008) van Johann Sebastian Bach. Egbert van Goor brengt orgel van Arp Schnitger uit 1692 en 1712 composities van Felix Mendelssohn-Bartholdy, Johannes Brahms en Johann Sebastian Bach ten gehore. De (Franstalige) kerkdienst, die wordt geleid door pasteur Henk Spoelstra, begint om 10.30 uur.

Auteur

Marc Jansen