Lezing ‘Democratie voor dieren’ bij Studium Generale Groningen

GRONINGEN

Dierfilosoof Erno Eskens geeft woensdag 12 april een lezing in het Academiegebouw in Groningen. De lezing is getiteld: 'Democratie voor dieren'.

Moeten alle belangen gewogen worden in onze democratie? Zo ja, dan horen de belangen van de dieren daar ook bij. Volgens dierfilosoof Erno Eskens is het tijd om dieren persoonsrechten en politieke rechten te geven. De juridische strijd, die inmiddels wereldwijd met belangstelling wordt gevolgd door dieractivisten, ethici en filosofen, roept een paar fundamentele vragen op: kunnen dieren (rechts)personen zijn en is hun opsluiting in dat geval onrechtmatig?

Erno Eskens

Erno Eskens is programmadirecteur en uitgever bij de Internationale School voor Wijsbegeerte te Leusden. Hij studeerde filosofie en politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, publiceerde meerdere boeken, waaronder 'Democratie voor dieren' en 'Filosofische reisgids voor Nederland en Vlaanderen'. Eskens promoveerde in 2015 op 'Een beestachtige geschiedenis van de filosofie'. Hij is een van de oprichters van Filosofie Magazine, het tijdschrift waarvan hij later hoofdredacteur werd. De lezing, die is georganiseerd door Studium Generale Groningen in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, begint om 20.00 uur. Kaartverkoop: www.sggroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen