Hommage aan Philip Mechanicus in Museum Vosbergen

EELDE

Elisabeth Oets brengt woensdag 12 april in Museum Vosbergen in Eelde een hommage aan haar in Auschwitz vermoorde grootvader Philip Mechanicus.

Zij vertelt zijn levensverhaal, met fragmenten uit zijn 'In Dépôt. Dagboek uit Westerbork'. Zij zingt daarbij, op piano begeleid door Mi Ying Chen, liederen van Ilse Weber, gecomponeerd in Theresienstadt.

Philip Mechanicus

Philip MechanicusPhilip Mechanicus (1889 – 1944) was een selfmade man die zich uit bittere armoede opwerkte tot een veelgeprezen, kritisch journalist en chef buitenland van het Algemeen Handelsblad. Als Jood die geen ster wilde dragen kwam hij in de oorlog terecht in kamp Westerbork, waar hij een dagboek bijhield, dat nog altijd als een van de belangrijkste oorlogsdocumenten wordt beschouwd. De voorstelling, die is georganiseerd door de Culturele Raad Eelde in samenwerking met het Herdenkingscomité Eelde, begin om 20.15 uur en duurt 75 minuten. Voorverkoop: 050 – 3081291 of info@museumvosbergen.nl.

Auteur

Marc Jansen