Longpunt Groningen in teken impact slecht binnen- en buitenmilieu

GRONINGEN

Het Longfonds houdt woensdag 12 april een Longpunt Groningen in de Immanuelkerk in Groningen. Onderwerp is: ‘Impact van een slecht binnen- en buitenmilieu op de longen’.

Martin Eggens, toxicoloog bij GGD Groningen, gaat dieper in op het onderwerp. Wat te doen bij smog, wat is fijnstof en wanneer ondervinden mensen met een longziekte daar hinder van? Ook bespreekt hij welke maatregelen genomen kunnen worden. Rolf Neubert, ervaringsdeskundige en milieufysicus, geeft een korte presentatie over de standpunten van het Longfonds ten aanzien van schone lucht. Het belooft een interessante middag te worden. Aansluitend aan het programma is er alle ruimte voor vragen en discussie.

Longpunt Groningen

Longpunt Groningen is een maandelijkse ontmoeting voor mensen met een long-, hart- & vaataandoening. Patiënten en hun partners krijgen actuele informatie en praktische tips. Aanvang: 14.00 uur. Entree: gratis. Bezoekers wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; dit omdat veel longpatiënten daar last van hebben. Meer informatie: www.groningen.longfonds.nl

Auteur

Marc Jansen