Open zondag De Boerderijum

GRONINGEN

De Boederijum in de wijk Beijum in Groningen houdt zondag 9 april open huis.

Op de de dagbestedingslocatie van De Zijlen is Walt Disney het thema. Iedereen wordt dan ook uitgedaagd verkleed als Disney-figuur langs te komen. Verder staat een poppenspel geprogrammeerd, kunnen bezoekers geschminkt worden (uiteraard als Disney-figuur) en wordt een prinssessen-en-prinsen-speurtocht gehouden. In het natuureducatiecentrum van Natuur en DuurzaamheidsEducatie Groningen staan 'Dieren uit een ei' centraal. Zo is een levende koningspython te bewonderen en zijn activiteiten rond het thema georganiseerd. Verder is De Boerderijum het vertrekpunt voor excursies waarbij de deelnemers er samen met de wijknatuurgidsen (op de fiets) op uit trekken. Dat doen ze twee keer; om 10.30 en om 14.00 uur. De excursies duren anderhalf uur. De open zondag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Auteur

Marc Jansen