The Dublin Legends bevestigd voor Rapalje Zomerfolk Festival 2017

GRONINGEN

The Dublin Legends (voorheen The Dubliners) is bevestigd voor het Rapalje Zomerfolk Festival 2017. Dit festival vindt 24 en 35 juni plaats in het Stadspark in Groningen.

Toen John Sheahan, voorman van de fameuze Dubliners, in 2012 aankondigde te stoppen met de band, leek het doek definitief te zijn gevallen voor de meest legendarische Ierse folkgroep aller tijden. Maar de andere leden dachten daar anders over en gingen met veteranen Sean Cannon en Eamonn Campbell verder. Onder een nieuwe naam, want Sheahan nam de rechten op de bandnaam mee bij zijn vertrek. The Dublin Legends zetten de zegetocht van de grondleggers van de Ierse folk vol passie voort. Met uitverkochte zalen in heel Europa en nog steeds lovende recensies over hun shows en muzikale kwaliteiten zijn deze heren ware legendes in de muziekwereld.

Rapalje Zomerfolk Festival

Het Rapalje Zomerfolk Festival, dat dit jaar zijn eerste lustrum viert, heeft met deze naam een headliner van formaat binnen. De bandleden van The Dublin Legends en die van de organisator van het festival, Rapalje, zijn al vele jaren bevriend en hebben eerder podia gedeeld. "The Dubliners zijn voor ons altijd een grote bron van inspiratie geweest en dat wij deze fantastische band nu bij ons op ons eigen festival mogen verwelkomen is een ongelooflijke eer", stelt David Myles, doedelzakspeler bij Rapalje. The Dublin Legends is de zesde band die is aangekondigd voor Zomerfolk. Eerder werden The Tannahill Weavers (SCH), Ferocious Dog (GB), Fling (NL), Perkelt (GB) en Harmony Glen (NL) bevestigd. Meer informatie: www.zomerfolk.nl.

Auteur

Marc Jansen