Urban Trail: drieduizend hardlopers rennen door 22 bijzondere Groninger locaties

GRONINGEN

De tweede editie van de Groningen Urban Trail heeft zondagochtend drieduizend sportievelingen op de been gebracht. Zij legden een 10 kilometer lang parcours af dat hen door 22 bijzondere Groninger locaties voerde.

De drieduizend lopers (58 procent vrouwen en 42 procent mannen) gingen tussen 09.30 en 10.50 uur in vijf waves van start, om in alle comfort door de straatjes, op trappen en door de locaties te lopen.

Openluchtbad De Papiermolen

Toplocatie was openluchtbad De Papiermolen, waar de deelnemers niet zwemmend, maar lopend over de bodem de andere kant van het bad bereikten. Verder werd door het Platformtheater gelopen en lagen onder meer de Machinefabriek, Hotel Prinsenhof, parkeergarage Damsterdiep, De Oosterpoort en The Big Building op het parcours. Ook Pathé Groningen, de Groninger Synagoge, Der Aa-Kerk, Club Kokomo, het Stadhuis en het Academiegebouw maakten deel uit van de loop. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op muziek en dansoptredens.

Urban Trails

De volgende Urban Trail vindt plaats op paasmaandag 17 april in Utrecht, daarna volgen Rotterdam (7 mei), Den Haag (2 juli) en Zwolle (16 juli). Alle Urban Trails zijn te vinden op www.urbantrailseries.nl.

Auteur

Marc Jansen