Ranomi Kromowidjojo special guest bij '0,03 seconde' in Groninger Forum

GRONINGEN

In het Groninger Forum (Hereplein) wordt woensdag 12 april de documentaire '0,03 seconde' vertoond. Met als special guest meervoudig Olympisch kampioene zwemmen Ranomi Kromowidjojo.

De documentaire '0,03 seconde' geeft een indringende blik in de wereld van topsport, waarin talent, gedrevenheid en afzien alles betekenen, maar geen enkele garantie op succes bieden. De internationale concurrentie is gigantisch. De verschillen zijn miniem, de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, net niet een roemloze afgang. Wat betekent het alles te geven voor dat ene moment? Wat doet het met je als je slaagt? En wat als het niet lukt je ambities waar te maken? Regisseuse Suzanne Raes volgde de topzwemmers Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman van tijdens de voorbereidingen op de Olympische Spelen 2016. Tot en met die ene, beslissende race.

Interview Ranomi Kromowidjojo

Drievoudig Olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo wordt voorafgaand aan de filmvertoning geïnterviewd over grenzen verleggen, omgaan met tegenslagen, haar ambities, drijfveren en natuurlijk haar knallende successen. Ook het publiek krijgt de ruimte om vragen te stellen. Aanvang: 20.00 uur. Entree: 9,50 euro (jongeren, studenten, Stadjerspas: € 7,50).

Auteur

Marc Jansen