Tsjechisch Zemlinsky Quartet in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Tjechische Zemlinsky Quartet, versterkt met twee leden van het eveneens Tsjechische Pražák Quartet, geeft woensdag 12 april een concert in de Kleine Zaal van De Oosterpoort in Groningen.

De beide Tsjechische kwartetten behoren tot de top van de internationale kamermuziekensembles. De samenwerking van beide ensembles levert zes musici van het hoogste niveau op. Allen wonnen prijzen, zowel afzonderlijk als in het kwartetspel.

Sextetten

Doorgaans spelen beide kwartetten veel Tsjechische muziek, maar in dit concert worden naast Antonín Dvořáks Strijksextet op. 48 ook sextetten van Johannes Brahms en Richard Strauss gespeeld. Het concert begint om 20.15 uur. Musicoloog en HOVO-docent Marcel Zwitser geeft om 19.30 uur een gratis inleiding. Kaarten voor het concert, dat is georganiseerd door de Groningsche Muziekvereeniging, zijn verkrijgbaar via www.groningsemuziekvereniging.nl, kamermuziek.groningen@gmail.com en aan de kassa van De Oosterpoort.

Auteur

Marc Jansen