Scholieren presenteren filmpjes over Kinderrechten

GRONINGEN

Leerlingen van basisschool Het Palet en de Brederoschool uit Groningen, en basisschool Het Fontein uit Ten Boer presenteren woensdag 12 april in de Stefanuskerk in Groningen tien filmpjes over Kinderrechten.

Zij doen dat op uitnodiging van Stichting Het Bevrijdingsbos. Zij organiseert ieder jaar een scholenproject gericht op de viering van de bevrijding van de stad Groningen op 16 april 1945. Achterliggende gedachte is jonge mensen bewust te maken van vrijheid en vrede.

Kinderrechten

In het scholenproject van dit jaar staan de tien Kinderrechten centraal. Iedere basisschool is hiermee aan het werk gegaan. De opdracht was: maak één of meerdere filmpje(s) over één van de Kinderrechten. De kinderrechten staan beschreven op de stenen van het Kinderrechtenpad in het Bevrijdingsbos.

Presentatie

De scholieren presenteren hun filmpjes - tien in totaal - om 10.00 uur. Aansluitend lopen ze via de Stadsweg naar het Plein van de Vrede. Vervolgens lopen ze over het Kinderrechtenpad. Bij iedere steen van het kinderrecht wordt stilgestaan en een bloem gelegd. Het programma wordt rond 11.30 uur afgesloten bij het regimentenplateau in het Bevrijdingsbos.

Auteur

Marc Jansen