Sport Science Debat: ‘Seksueel misbruik in de sport’

GRONINGEN

Het Sport Science Institute Groningen (SSIG) heeft voor woensdag 19 april het vijfde Sport Science Debat georganiseerd. Thema is: ‘Seksueel misbruik in de sport’.

Marjan Olfers (bijzonder hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam), Nicolette Schipper-van Veldhoven (lector sportpedagogiek Windesheim Zwolle) en Roel Petter (vijftien jaar vertrouwenspersoon NOC*NSF, nu opleider vertrouwenscontactpersonen) zullen ingaan op verschillende aspecten van seksueel misbruik in de sport. Welke maatregelen kan de sport nemen om het te voorkomen? Hoe voer je onderzoek uit naar seksueel misbruik? Hoe krijg je alle incidenten boven water? Wat zijn de ervaringen van slachtoffers? Het debat duurt van 15.30 tot 18.00 uur. Plaats van handeling is de Marie Kamphuisborg van Hanzehogeschool Groningen. Deelname is gratis. Aanmelding: sportsciencegroningen@umcg.nl (t.a.v. Sanne te Wierike).

Auteur

Marc Jansen