Witte Hoogendijk en Wilma de Rek vertellen het grote verhaal over stress

GRONINGEN

Bij Studium Generale Groningen staat dinsdag 18 april de lezing 'Van Big Bang tot burn-out' geprogrammeerd. Witte Hoogendijk en Wilma de Rek vertellen hierin 'het grote verhaal over stress'.

Stress is zonder twijfel een van de meest misbruikte begrippen van deze tijd. Maar wat ís stress eigenlijk? 13,7 Miljard jaar na de oerknal, 200.000 jaar nadat homo sapiens zijn intrede deed en twee eeuwen na de Industriële Revolutie is de wereld in steeds hoger tempo steeds complexer aan het worden, maar kunnen wij mensen deze veranderingen wel bijbenen?

Witte Hoogendijk

Witte Hoogendijk is psychiater, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus MC in Rotterdam. Hij promoveerde bij Dick Swaab op veranderingen in de hersenen bij depressieve patiënten en schreef een groot aantal internationale wetenschappelijke publicaties over depressie.

Wilma de Rek

Wilma de Rek is chef Boeken bij de Volkskrant en auteur van de bestseller 'Stand-up Filosoof. De antwoorden van René Gude'. Eerder verschenen van haar hand onder andere 'Allemaal losers', 'De Encyclopedie der Nederlanden' (samen met Bert Wagendorp) en 'De stijl van de leider' (samen met Pieter Broertjes).

Signeren

Witte Hoogendijk en Wilma de Rek signeren aansluitend aan de lezing hun nieuwe boek 'Van big bang tot burn-out. Het grote verhaal over stress'.
Lees verder na de video.
https://youtu.be/CQM250Xi0Sg De lezing vindt plaats in het Academiegebouw in Groningen. Aanvang: 20.00 uur. Kaartverkoop: www.sggroningen.nl

Auteur

Marc Jansen