Concert Causes in Lutherse kerk in Groningen

GRONINGEN

De 'Church Tour' van Causes doet vrijdag 9 juni de Luthers kerk in Groningen aan.

Causes is een indiepopband uit Utrecht met als frontman de Britse zanger en songwriter Rupert Blackman. Blackman verhuisde enkele jaren geleden naar Nederland, waar hij zijn muzikale carrière begon als straatmuzikant. Interesse voor zijn kunnen was er snel en het duurde niet lang voordat hij een platendeal kreeg en aan de bak ging als songwriter voor onder andere Alain Clark, VanVelzen en Mainstreet. Zijn solocarrière hield niet lang stand, want toen hij bevriend raakte met gitarist Jan Schröder werd de band Causes gevormd.

Gouden status

Debuutsingle ‘Teach Me How To Dance With You’ kwam uit in eind 2014 en maakte diepe indruk. Opvolger ‘Walk on Water’ volgde snel en behaalde een gouden status. In februari 2016 kam het langverwachte album ‘Under Bridges That You Build For Me’ uit, wat al snel de top 10 positie in de Nederlandse album top 40 bemachtigde. In navolging van het album ging de band op tour door Europa, speelde op verscheidene festivals en speelde als support act van bands als Walking on Cars en Josef Salvat.

Church Tour

Omdat de band dit jaar bezig is met zijn tweede album, wordt het toeren op een lager pitje gezet. Wel is er nog de exclusieve ‘The Church Tour’. Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten (à 15 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato Groningen, en via de-oosterpoort.nl. https://youtu.be/OMWToE3E_p8

Auteur

Marc Jansen