Lezing ‘Beijum, wonen in het groen’ in Het Trefpunt

GRONINGEN

Landschapsarchitect Ger Roosjen geeft woensdag 12 april een lezing in Het Trefpunt in de Groninger wijk Beijum. De lezing is getiteld: 'Beijum, wonen in het groen'.

Landschapsarchitect Ger Roosjen laat beelden zien van het ontstaan van Beijum eind jaren ’70. Hij legt daarbij de nadruk op de groene ruimte. Verder vertelt hij over het landschap dat verdween, de ecologie, de bewonersbetrokkenheid en hoe en waarom Beijum zo’n groene wijk werd.

Historische Werkgroep Beijum

De lezing is de vierde in een reeks lezingen georganiseerd door Historische Werkgroep Beijum. Deze werkgroep, verantwoordelijk voor het geschiedenisboek 'Boeren, burgers, Beijumers' (2012, 2e herziene druk 2014), wil met de serie lezingen de belangstelling voor de geschiedenis en actuele ontwikkelingen van Beijum en omgeving een impuls geven. De lezing begint om 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen