Reünie honderdjarige CSG Wessel Gansfort

GRONINGEN

CSG Wessel Gansfort in Groningen bestaat bij de start van het schooljaar 2017-2017 honderd jaar. Dat wordt zaterdag 7 oktober gevierd met een reünie voor ongeveer tweeduizend oud-leerlingen en oud-docenten.

CSG Wessel Gansfort startte ooit als 1e Christelijke HBS aan de Grote Rozenstraat in Groningen. Pas rond 1980 verhuisde de school naar de huidige locatie aan het Heerdenpad. In 2014 is de naam Wessel Gansfortcollege veranderd in CSG Wessel Gansfort.

Lessen anno 1917

Hoogtepunten in de programmering zijn muziekoptredens van oud-leerlingen als Kunno Schuitema en Gerjan Kelder, lessen anno 1917 en lesjes van bekende oud-docenten als Bram van Pauvort, Gerard Wiarda en Johan Kalvenhaar, en een groot feest in de avond.

Stadswandelingen

Naast deze activiteiten, die in het schoolgebouw plaatsvinden, kunnen de reünisten meedoen aan historische stadswandelingen, fietstochten en bustochten in en rond Groningen. Oud-leerlingen kunnen zich aanmelden op wesselgansfortreunie100.nl.

Auteur

Marc Jansen