'De Marathon' in MartiniPlaza in Groningen

GRONINGEN

In MartiniPlaza in Groningen staat vrijdag 21 en zaterdag 22 april de musical De Marathon' geprogrammeerd.

De op de gelijknamige film uit 2012 gebaseerde musical 'De Marathon'  gaat over Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – die tot voor kort hun dagen sleten met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen.  De vrienden gaan bloedserieus in training, onder leiding van hun collega Youssef, een oud-marathonloper. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

Job Gosschalk

Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda. De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Alles is Liefde, ’t Schaep met de 5 Pooten en De Zevende Hemel.

Bitterballen en bier

In de pauze worden bitterballen én bier geserveerd. Wie de voorstelling in sportkleding bezoekt, maakt kan op een prijs. Wie de voorstelling noch 21 noch 22 april kan zien, kan ook 24, 25 en 26 november voor 'De Marathon' in MartiniPlaza terecht. Meer informatie/ kaartverkoop: www.martiniplaza.nl.

Auteur

Marc Jansen