De Ploeg met 'Pilp Fuction' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Theatergezelschap De Ploeg staat vrijdag 14 en zaterdag 15 april met de nieuwe voorstelling 'Pilp Fuction' in Stadsschouwburg Groningen.

Negentien jaar geleden werd in een gezellige nazit met Joost Nuissl, de toenmalige directeur van de Kleine Komedie in Amsterdam, De Ploeg bedacht. Met onder anderen Viggo Waas, Peter Heerschop, Genio de Groot, Titus Tiel Groenestege en Han Römer maakte De Ploeg zijn eerste verstelling 'Vinger in de Pap'. Het werd een doorslaand succes waardoor een tweede show niet uit kon blijven. In de jaren die volgden bewerkte het gezelschap bekende Hollywoodfilms als 'Festen', 'The Godfather' en 'Ben Hur' tot toneelversies. Vele bekende namen speelden mee in deze versies.

Pilp Fuction

In 'Pilp Fuction' zijn zijn de heren te zien met Loes Luca, Ria Marks en Ilke Paddenburg. Regisseur Jakop Ahlbom ontwikkelt ook in dit stuk een eigen stijl waarin theater, mime, dans en illusionisme centraal staat. Beide voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen