Mineralen & Fossielenbeurs #34 in Sporthal De Brug

GRONINGEN

Geologische vereniging Het Kristal uit Groningen heeft voor de 34ste keer een Mineralen & Fossielenbeurs georganiseerd. Deze beurs vindt Tweede Paasdag (maandag 17 april) plaats in Sporthal De Brug in Groningen.

Op de beurs wordt mineralen en fossielen verkocht, maar zijn ook micromounts, haaientanden en mammoetbotten verkrijgbaar. Verder zijn er instrumenten, boeken over geologie, gereedschappen en tijdschriften.

Aandacht voor jeugd

Tijdens deze 34ste editie van de beurs is er speciale aandacht voor de jeugd. Zo staat een mineralenzoektocht geprogrammeerd, kunnen kinderen op fossielenjacht en leert een vuursteenbewerker de kinderen hoe vuurstenen werktuigen te maken. De beurs duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Entree: 4 euro (tot en met 12 jaar: 1 euro).

Auteur

Marc Jansen