Wall House Weekenden in Wall House #2

GRONINGEN

Het nieuwe seizoen in Wall House #2 opent met een gloednieuw programma: 'Wall House Weekenden'. De hele zomer is er ieder weekend iets te doen, zoals een workshop fotografie, creatief schrijven, filosofie of taarten versieren.

Het seizoen wordt zaterdag 15 april op feestelijke wijze afgetrapt. Belangstellende kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur, onder het genot van een drankje en muziek, de tentoonstellingen bekijken van kunstenaar Jan Swart, schrijver Vamba Sherif, fotografe Gea Schenk en componist/ pianist Boelo Klat. Zij zijn allen woonachtig in de wijk Hoornsemeer, waar ook Wall House #2 is gevestigd.

Wall House #2

Wall House #2 is een bezienswaardigheid in het zuiden van Groningen. Met zijn veelheid aan vormen, kleuren, details, symbolen en betekenissen is het een icoon in de stad. Het is een exponent van de architectuur in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, toen de stad Groningen zich als podium voor internationale postmoderne architectuur profileerde. Het woonhuis, dat werd ontworpen door de New Yorkse architect John Quentin Hejduk (1929-2000), wordt sinds 2016 beheerd door het Groninger Museum. Het museum waarborgt de openbare functie en de culturele bestemming.

Wall House Weekenden

Tijdens de Wall House Weekenden zijn kunst en architectuur gerelateerde activiteiten voor volwassenen en kinderen. Ook is er muziek, een fotowedstrijd en een kunstmarkt. Het programma van de Wall House Weekenden is samengesteld voor en door Groningers.

Openingstijden

Wall House #2 is van zaterdag 15 april tot en met 29 oktober 2017 elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Ook op Paas- en Pinkstermaandag is het bijzondere gebouw te bezoeken. De toegang is gratis. Voor de extra activiteiten wordt soms een toeslag gevraagd.

Auteur

Marc Jansen