Abstracte en figuratieve schilderijen in Der Aa-kerk

GRONINGEN

In de Der Aa-kerk in Groningen worden in het paasweekend (zaterdag 15 en zondag 16 april) abstracte schilderijen van Jos Mast en figuratieve schilderijen van Rudi Stuve tentoongesteld.

De geëxposeerde schilderijen van Jos Mast kenmerken zich door een bijzonder helder kleurgebruik. Ze zijn abstract en geven de kijker door middel van kleur, vorm, compositie en materiaalgebruik een kader om zelf een beeld te vormen. De figuratieve schilderijen in olieverf van Rudi Stuve confronteren en prikkelen. Ze zorgen ervoor dat de kijker zich ongemakkelijk voelt, alsof hij door de frontale benadering van het gezicht van de geportretteerde en de mate van inzoomen te dicht in de geestelijke ruimte van het model komt. De expositie is beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Auteur

Marc Jansen