Girlsday op Hanzehogeschool Groningen

GRONINGEN

Hanzehogeschool Groningen doet donderdag 13 april mee aan Girlsday. Bij bijvoorbeeld de Van Doorenveste, de Health Hub Roden en het ZAP-lab zijn activiteiten voor ongeveer honderd meisjes uit de regio.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/ vrouwen en bèta/ techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

Vrouwelijke techneuten

Op de Hanzehogschool laten vrouwelijke techneuten in workshops, lezingen en demonstraties zien wat hun dagelijks werk inhoudt, waarom zij voor een technisch beroep hebben gekozen en welke mogelijkheden er liggen. Zo laat Annemiek Lubberts, medical engineer bij kunstlenzenfabrikant Ophtec, de meisjes kennismaken met industrieel productontwerpen. Corella Dienaar, webdesigner en docent aan de Hanzehogeschool Groningen, gaat al scrummend met de meiden een McDonald's bouwen. Studenten van het Instituut voor Communicatie, Media & IT verzorgen een programmeerworkshop. Marita Freij, studente chemische technologie, geeft bij Zernike Applied Processing (ZAP) een presentatie over haar ervaringen met studie en stage. Daarna volgen een rondleiding door ZAP en een workshop. Bij de Health Hub Roden vindt een rondleiding plaats bij IMDS, een bedrijf dat high tech medische apparatuur maakt. Suzanne Lohr, die zelf biomedical engineering heeft gestudeerd, licht haar studiekeuze en carrière toe. Francis van de Weij geeft een workshop en een rondleiding bij VDL Wientjes, producent van thermoplastische kunststoffen.

Auteur

Marc Jansen