Inschrijving tweede MEER-run gestart

ENGELBERT

Sportpark Engelbert is vrijdag 19 mei start- en finishpunt van de tweede MEER-run. Sportievelingen kunnen zich nu al inschrijven voor deze recreatieve hardloopwedstrijd door Middelbert, Engelbert en Meerstad.

De MEER-run is een evenement met tijdregistratie. Het 6,4 kilometer lange parcours sluit grotendeels aan bij dat van het ‘Ommetje’; een wandelroute die in 2016 mede mogelijk is gemaakt door Landschapsbeheer Groningen. De route kent zowel verharde als onverharde paden (deels over weilanden) en voert langs karakteristieke woonhuizen, middeleeuwse kerken en andere cultuurhistorische bezienswaardigheden. In Meerstad gaat het parcours grotendeels langs de oevers van het Woldmeer. Via het ‘eetbare’ pad, dat omringd is door fruitbomen, gaan de deelnemers uiteindelijk richting finish in Engelbert.

Inschrijven

Sportieveling kunnen zich en en met woensdag 10 mei inschrijven voor de MEER-run, die is georganiseerd door ToMoveYou en Bureau Meerstad. Er is geen na-inschrijving. Deelname kost 7,50 euro. De deelnemers worden om 19.30 uur weggeschoten. Meer informatie: www.meer-run.nl.

Auteur

Marc Jansen