J.C. Kapteyn-lezing hoogleraar voedingsleer over voedingsadviezen

GRONINGEN

Emeritus hoogleraar voedingsleer Martijn B. Katan verzorgt woensdag 19 april de jaarlijkse J.C. Kapteyn-lezing. Plaats van handeling is het Academiegebouw in Groningen.

Martijn Katan legt in deze lezing uit hoe complex voedingsadviezen zijn en hoe de voedingswetenschap zich kan vergissen.

Populair-wetenschappelijke boeken

Katan is auteur van populair-wetenschappelijke boeken als 'Voedingsmythes: Over valse hoop en nodeloze vrees' (2016) en 'Wat is nu gezond?: Fabels en feiten over voeding' (2008/2017). De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) benoemde hem in 2005 tot Akademiehoogleraar. Katan was lid van de Gezondheidsraad en is vaste columnist van NRC Handelsblad.

J.C. Kapteyn-lezing

De voor een breed publiek bedoelde J.C. Kapteyn-lezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Koninklijk Natuurkundig Genootschap (KNG). De lezing is vernoemd naar de vermaarde astronoom Jacobus C. Kapteyn (1851-1922), de eerste hoogleraar sterrenkunde aan de RUG en vele jaren lid van het bestuur en voorzitter van de wetenschappelijke afdeling van het KNG. De lezing begint om 20.00 uur. Kaartverkoop: www.sggroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen