Girlsday bij Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek

GRONINGEN

Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek doet donderdag 13 april mee aan Girlsday.

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/ vrouwen en bèta/ techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Tijdens Girlsday kunnen meiden tussen de 10 en 15 jaar op de locatie Noorderpoort Technologie & ICT aan de Muntinglaan 3 in Groningen ervaren wat de wereld van procestechniek inhoudt.

Operator C

Leerlingen uit het eerste en tweede jaar van de opleiding Operator C helpen de jonge meiden met proefjes en het werken met technische snufjes. De studentes vertellen waarom zij voor een opleiding in de procestechniek gekozen hebben en wat zij zo interessant en leuk vinden aan natuurkunde.

Auteur

Marc Jansen