Institut Français focust op Franse presidentsverkiezingen

GRONINGEN

Het Institut Français in Groningen heeft enkele activiteiten gekoppeld aan de voor 23 april (eerste stemronde) en 7 mei 2017 (tweede stemronde) geplande presidentsverkiezingen in Frankrijk.

Woensdag 19 april (14.00 - 16.00 uur) geeft Yohann Pollet in het Academiegebouw een Franstalige lezing, getiteld: 'Le système électoral en France: Les élections présidentielles'. Pollet, medewerker van de culturele dienst van het Institut Français, legt hierin uit hoe het electorale systeem in Frankrijk functioneert.

Ciné-club

Verder worden in de Ciné-club van het Groninger Forum twee films vertoond die elk op hun eigen wijze een kijkje geven op het politieke leven in Frankrijk. Dinsdag 18 april is dat 'Quai d’Orsay' van Bertrand Tavernier en dinsdag 2 mei 'Chez Nous' van Lucas Belvaux. 'Quai d’Orsay' volgt het parcours van een jonge speechschrijver die te maken krijgt met de grillen van een ervaren minister van Buitenlandse Zaken. 'Chez Nous' vertelt het verhaal van een verpleegster in een stadje in het Noorden van Frankrijk waar de werkloosheid hoog is. De plaatselijke populistische partij ziet wel iets in haar als boegbeeld van hun beweging. Beide films beginnen om 19.30 uur.

Auteur

Marc Jansen