Verstelcafé Steekje Los bij Studio Draadkracht

GRONINGEN

Studio Draadkracht in Groningen start zaterdag 15 april met Verstelcafé Steekje Los.

Belangstellenden kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur verstelklusjes doen; het naadje weer dicht, de knoop weer aan de jas, de zoom weer vast en de gordijnen weer op de goeie lengte. Indien nodig staan vakkundige mensen paraat voor hulp en/ of advies.

Duurzaamheid

Studio Draadkracht organiseert Verstelcafé Steekje Los in het kader van duurzaamheid. "Want waarom die toch nog goeie broek weggooien als er een nieuwe rits in kan. Waarom de jas niet meer aan als er slechts een knoop af is? En waarom de gekregen rok in de kast laten hangen als je hem ook kan innemen?"

Inzamelingsactie

Omdat hergebruik van materialen eveneens hoog in het vaandel staat, wordt zaterdag 15 april ook een inzamelingsactie gehouden. Deelname aan het Verstelcafé, dat voortaan elke derde zaterdag van de maand plaatsvindt, kost € 2,50 per twee reparaties.

Auteur

Marc Jansen