Groninger Forum vertoont documentaire over zelfdoding zus

GRONINGEN

In het Groninger Forum wordt woensdag 19 april de documentaire 'In het hoofd van mijn zusje' van Ingrid Kamerling vertoond.

'In het hoofd van mijn zusje' is een portret van de zus van filmmaker Ingrid Kamerling die leed aan angsten en keuzestress en uiteindelijk op 24-jarige leeftijd, vlak voor haar diploma-uitreiking, een einde aan haar leven maakte. Kamerling gaat in de documentaire op zoek naar het hoe en waarom van haar zelfdoding, en probeert door middel van familievideo's, dagboekfragmenten en interviews met familie en bekenden een beeld te krijgen van het leven van haar zus. 'In het hoofd van mijn zusje' gaat verder dan een persoonlijke verwerking van een familiedrama, en zet vraagtekens bij de constante roep om authenticiteit en zelfontplooiing in onze maakbare samenleving.

Best documentary award

De documentaire ging in première in de Gouden Kalf Competitie op het Nederlands Film Festival 2016 en won zowel de jury- als de publieksprijs op het Perugia Film Festival in Italië en de 'best documentary award' op het International Film Festival Delhi.

Nagesprek

Op de film volgt een nagesprek met Ingrid Kamerling als filmmaker én nabestaande, de jonge ervaringsdeskundige Luc Schoot en Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Aanvang: 19.30 uur.
Zie vivianvivian-film.com/#trailer voor de trailer.

Auteur

Marc Jansen