Nederlands Blazers Ensemble met 'RameauPLUS' in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) speelt woensdag 19 april de voorstelling 'ReameauPLUS' in De Oosterpoort in Groningen.

'ReameauPLUS' is een programma rondom de verloren opera 'Les Boréades' van de Franse barokcomponist Jean Philippe Rameau. NBE's artistiek leider en hoboïst Bart Schneemann vertelt wat het stuk ‘Les Boréades’ zo bijzonder maakt, waarna hij het samen met de rest van de blazers uitvoert.

Bijzondere componist

Schneemann: “Rameau is misschien wel één van de belangrijkste barokcomponisten. Een tijdgenoot van Bach, Vivaldi en Händel, maar lang niet zo bekend. Heel wonderlijk, want Rameau was absoluut een revolutionair en een bijzondere componist. Wij gaan zijn mooiste en meest bijzondere werk spelen, zijn laatste opera: 'Les Boréades'. Aanvang: 20.15 uur. Met, vanaf 19.15 uur, een voorprogramma door jongNBEnoord, een van de zes jong talent-ensembles van het NBE. Meer informatie/ kaartverkoop: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen