Concert Davydov & Fanning in Museum Vosbergen

EELDE

Het Amerikaanse duo Davydov & Fanning geeft zaterdag 22 april een concert in Museum Vosbergen in Eelde. Celliste Dieuwke Davydov en pianiste Diana Fanning presenteren een programma met werken van Beethoven, Chopin, Saint Saens, Debussy, Kathy Wonson Eddy en Brahms.

Celliste Dieuwke Davydov werd geboren in Nederland. Ze studeerde aan het Amsterdams Muzieklyceum bij Tibor de Machula. Vervolgens won ze de eerste prijs op het Internationaal Jeugd en Muziek Concours in Londen en werd ze uitgenodigd verder te studeren aan de Juilliard School of Music in New York, bij cellist Leonard Rose. De Amerikaanse pianiste Diana Fanning gaf recitals en trad op in kamermuziekconcerten in Amerika, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Duitsland.

Duo

Davydov en Fanning wonnen samen de Concert Artists International Competition in New York. Vervolgens hadden ze debuutconcert in Carnegie Hall. Voor het dertigjarig bestaan van het duo verscheen een nieuw album met live-opnamen van werken van Bach, Couperin, Mendelssohn, Beethoven en Debussy. Om het jaar maken de musici een concerttournee door Nederland, het vaderland van Dieuwke. Aanvang: 20.15 uur. Entree: 15 euro. Reserveren: 050-3081291 of info@museumvosbergen.nl.

Auteur

Marc Jansen